Este un mit faptul ca avem nevoie de 2 litri de apa pe zi? Acest lucru este o estimare si se spune de asemenea ca cei  mici au nevoie de un litru. Cu toate acestea nevoia se adapteaza in functie de cazul fiecareia caci daca practici un sport si ai o activitate fizica intensa ai nevoie de mai multa apa.

Hidratarea in sine nu este mit si mai cu seama tine de pasi decisivi care sa te ajute sa te hidratezi in adevaratul sens al cuvantului. In acest sens nu uita de:

  1. Apa este vitala si nu se inlocuieste. Ai nevoie de apa caci deshidratarea la propriu te usuca. Ai putea in schimb sa compensezi cu tot felul de produse in cazul in care nu ai apa la indemana. In acest sens ai toate avantajele in ceea ce priveste pepenele rosu, castravetii, rosiile si salatele in general. Ceaiurile se adauga si ele la aceasta lista.
  2. Cata apa trebuie sa bei pe zi tine de fiecare in parte, de greutate si nu numai. Asa ca iti vei da seama mai bine cand frecventa urinarilor isi va spune cuvantul cata apa ar trebui sa bei in fiecare zi.
  3. Apa multa o singura data. Daca faci greseala de a bea apa foarte multa din ideea ca trebuie sa te hidratezi iti vei da seama ca la fel de repede se va si elimina apa. Cu alte cuvinte apa in exces duce la cazul in care organismul nu poate sa absoarba cantitatea necesara si ca un soc acesta o va elimina la fel de repede.

Hidratarea este una din acele nevoi zilnice si daca  nu tii cont de asta ajungi in pragul deshidratarii foarte repede. Nici ritmul organismului tau nu va mai fi la fel caci sangele spre exemplu se ingroasa, circulatia este afectata si in cele din urma starea ta va fi una din ce in ce mai proasta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *