Foarte multi dintre tineri nu stiu care sunt job-urile care vor fi la mare cautare in viitor. Ei nu stiu ce studii sa urmeze pentru a avea in viitor o munca stabila si cautata. Pentru aceste lucruri, iata cateva sugestii:

Pentru ca multe baze de date vor fi transferate in sistem computerizat, cei care se ocupa cu acest lucru in prezent nu vor duce lipsa de job nici pe viitor. De exemplu, informatii medicale mult mai detaliate decat cele din prezent vor fi stocate in baze de date mai complexe. Specializarile adiacente ale programatorilor vor fi deci si in acest caz in avantajul lor. Ca si pentru online, va fi necesara o mult mai stricta securizare a datelor, ceea ce va cere mai multi specialisti pregatiti pentru asta. Nu vor fi suficiente metodele prezente, ci se va recurge la tehnologii avansate de criptare a datelor. Mutarea pe platforme computerizate a majoritatii datelor va cere o noua abordare a metodelor de conectare in retea a calculatoarelor.

Comunicarea intre obiecte va lua noi dimensiuni in viitor si, odata pornit, acest proces de inlocuire a efortului uman cu cel tehnologic nu va fi oprit. Ca urmare, specialistii din tehnologia informatiei se pot considera oamenii viitorului.

Dezvoltarea domeniului va furniza implicit noi posibilitati de angajare. Programatorii insisi sunt cei care isi pot deschide noi oportunitati prin evolutia pe care o imprima domeniului.

In conditiile in care tot mai multe companii sunt interesate de optimizarea costurilor, industria de BPO isi va continua drumul pe traiectoria ascendenta actuala.

In prezent, externalizarea serviciilor este avantajata de criza economica. Companiile sunt nevoite sa scada costurile, iar recurgerea la furnizorii de servicii specializate este una dintre solutii.

Pe viitor organizatiile se vor axa din ce in ce mai mult pe core business-ul lor, lasand pe seama fimelor de BPO gestionarea activitatilor adiacente, dar la fel de importante pentru functionarea afacerii. Concentrarea pe functiile de baza va fi determinata de cresterea gradului de competitivitate la nivelul pietelor din orice sector. Acest fapt va cere mai multa productivitate din partea companiilor. Firmele de BPO vor raspunde acestor nevoi prin eficientizarea proceselor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *