Diverse

Intrebarile care te-ar putea pune in dificultate la un interviu

Se spune adesea ca trebuie sa apelezi la imaginatie pentru a iesi din situatii poate chiar jenante. Si mai cu seama pentru ca te ajuta sa te descurci in viata. Dar pariu ca nu te astepti sa auzi intrebari care nu au legatura cu un domeniu in care doresti sa activezi. Interviurile in stil modern pentru un job nu mai sunt ce au fost. Am ajuns la un alt nivel, acolo unde se pune pret pe cat de spontan esti si cum ai putea sa iesi din situatii incurcate. Iata cateva exemple care sa iti dea de gandit:

  • Daca ai putea sa organizezi o parada de orice calibru in biroul unei firme ce tip de parada ar fi? Este intrebarea pe care cei de la Zappos au introdus-o in formularul de interviu.
  • Daca ai livra pizza, cum te-ai folosi de o foarfeca? Este intrebarea pe care cei de la Apple au folosit-o. Ingenios.
  • Dell pune si mai tare in incurcatura: esti culegator sau vanator?
  •  LivingSocial foloseste o altfel de intrebare: poti sa instruiesti pe cineva cu privire la cum sa faca o solnita din oragami, folosindu-te doar de cuvinte?
  • Sau ce le-ai spune copiilor tau cand ai ajunge la pragul varstei de 80 de ani?
  • ThoughtWorks intreaba potentialii angajati care sunt cele 5 lucruri pe care le fac inainte de o calatorie.

Am trecut de etapa „ce ai lua cu tine pe o insula pustie?”. Pentru ca fiecare job in parte impune anumite aspecte si anumite aptitudini conteaza ca dincolo de experienta sa zicem de tipar sa te poti adapta unor situatii noi, sa iei cele mai bune decizii, sa aduci un aport in companie in adevaratul sens al cuvantului. Domeniile sunt diverse si poate chiar surprinzator ai putea descoperi ca esti mai bun decat credeai, in medii la care nici nu te gandeai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *