Starea de oboseala o asociem cel mai frecvent cu munca indelungata care ne mananca din energie. O punem si pe seama lipsei de somn de care de altfel avem nevoie fara doar si poate. Insa acestea nu sunt singurele cazuri in care oboseala isi spune cuvantul. De fapt unele lucruri le faci fara sa iti dai seama.

Ce te oboseste

Pentru ca oboseala devine din ce in ce mai prezenta in viata ta incepi sa iti pui tot felul de intrebari. Printre altele ar trebui sa te gandesti si la ce consumi. Ai crede ca ai nevoie de cafea sau ciocolata si daca scoti din meniul zilei aceste alimente este clar ca vei fi obosit. Ei bine de fapt tine de meniul bogat sau nu in grasimi. Avand in vedere ca mancarea grasa te ingrasa si favorizeaza depunerea de grasimi pe organe este clar ca asta iti va incetini ritmul. Astfel, mancarea grasa devine inamicul tau din acest punct de vedere.

Intreaba-te ce consumi. Cand magneziul iti lipseste ritmul organismului tau este unul incetinit. Unul din mineralele de care nu ne putem lipsi este chiar magneziul, cel care ne ofera si o stare buna si un nivel de  energie necesar zi de zi. Si cand lipseste asteapta-te sa fii mai obosit si pus pe harta.

Scrasnitul dintilor este un obicei prost si un gen involuntar de multe ori si in egala masura ceea ce te oboseste pe timp de noapte chiar fara sa stii. Pentru ca totul echivaleaza cu munca fizica depusa pentru a lucra muschii; ori imagineaza-ti cat de obosit poti fi dupa ce faci astfel de exercitii.

Si nu in ultimul rand tine si de exercitiile de respirat care ar putea afecta modul in care creierul tau este oxigenat.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *