manastire

manastireSa nu va ganditi ca numai Romania detine cele mai frumoase manastiri din toata lumea, ci mai exista asa ceva si in restul continentului Europa, ba chiar si in celelate continente ale lumii. Si chiar daca religia nu este acceasi, asta nu este un impediment in fata vizitarii acestor locasuri de cult minunate si admirate de toata lumea. Uite care sunt cele mai frumoase manastiri ce trebuie neaparat vizitate.

Manastirea Meteora din Grecia

Aceasta manastire fabuloasa este localizata langa Kalabaka in Thessaly. Cel mai bun moment in care poti vizita acest loc religios este din luna iulie pana in luna octombrie. Incununand varfurile stancilor de piatra sunt cele patru manastiri: Aghios Stephanos, Aghia Trias, Varlaam si Meteoron. Aceste constructii minunate pe piatra se intrec in frumusete cu padurea pitoreasca de la poalele stancilor marete.

Manastirea Key din India

Aceasta manastire este localizata in Spiti Valley, Himachal Pradesh. Cel mai bun moment al vizitarii acestor locuri frumoase este din luna mai si pana in luna octombrie. Aceasta manastire budista construita din trei parti a fost fondata in secolul 11 de catre maestrul budist Dromton si este cel mai mare centru de pregatire calugarii din acest rang. Este faimoasa pentru picturile murale si peretii sai care se aseamana cu arhitectura monarhica influentata din China. Camera Tangyur cu peretii sai minunat pictati este doar ea una dintre cele mai frumoase locuri de vizitat aici.

Manastirea Paro Taktsang din Bhutan

Unde este localizata aceasta? In Paro Valley. Cel mai bun moment al anului in care poate fi vizitata acest lacas de cult este din luna martie pana in luna aprilie. De asemenea numita Ciubul Tigrului, acest complex al manastirii a fost fondat de catre Guru Padmasambhava, in jurul secolului 8 si a fost mai tarziu construit de catre Tenzin Rabgye, in 1692. Cuprinde 8 pesteri cu patru temple care contin picturi ce infatiseaza legenda sa, in special.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *