Stim ca in mare parte copilul doarme. Mai ales in perioada sa de inceput a vietii. Avem grija ca acesta sa aiba programul de somn necesar si din excesul de grija dezvoltam tot felul de mituri care rand pe rand se perpetueaza. Din sirul de mituri despre cat si cum doarme cel mic descopera ce ar trebuie sa stii:

  1. Linistea totala. Nu este o regula de aur caci pana la urma cel mic se poate linisti mai bine pe fond muzical spre exemplu mai ales daca in perioada in care a stat in uter a simtit astfel de zgomote. In plus orice nivel de liniste la un moment dat amplifica chiar si cel mai mic zgomot ce eventual il va trezi pe cel mic.
  2. Sa nu strici somnul unui copil, trezindu-l. De fapt este o chestiune relativa caci cel mic ar putea avea un somn atat de adanc incat sa nu se trezeasca cand ar trebui. Are nevoie de hrana din 2 in 2 ore astfel ca sa il trezesti pentru portia de hrana este un necesar pana la urma.
  3. Sa  il adormi mai tarziu pentru a se trezi mai tarziu. De fapt este o greseala comuna desi ar suna destul de logic pana la urma. Specialistii spun ca ar trebuie de fapt sa facem pe dos, sa il adormim mai devreme si sa incruajam somnul mai lung.
  4. Toate mamicile asteapta cu nerabdare momentul in care cel mic doarme de unul singur. Insa asta nu se va intampla fara efort asa ca exerseaza ce inseamna sa il lasi sa doarma singur si sa nu ii stai la capatai minut de minut. Incearca varianta de a sta pur si simplu la povesti pana cand cel mic adoarme singur.

Cat despre animalul de companie este exclus sa ramana copilul singur cu un animal de companie in camera. Nu stii cum simpla sa placere de a se muta in camera, de a s-i schimba pozitia de somn ar putea sa il zgaraie sau afecteze in orice fel pe cel mic.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *