Sa fii matinal este nu este tocmai cea mai placuta misiune. Parca exact cand somnul este mai dulce atunci trebuie sa te trezesti. Chinul chin doar ca ce este mai greu se refera la nevoia de a te trezi si in cele din urma nevoia de a avea timp sa te pregatesti pentru munca sau in orice caz pentru plecare.

Pentru cei care pur si simplu nu isi pot stimula organismul sa se trezeasca descopera cateva trucuri simple, dar utile:

  1. Lumina, multa lumina. Pentru ca intunericul favorizeaza starea de somn ai nevoie de exact opusul. Astfel pe cat posibil lasa draperiile trase cand dormi pentru a lasa lumina soarelui sa patrunda in incapere la primele ore ale diminetii. Sau dupa caz trage draperiile sau aprinde lumina imediat dupa ce suna ceasul de dimineata.
  2. Incearca sa iti faci dimineata mai putin incarcata. Asta pentru a nu asocia trezitul de dimineata cu un chin cand trebuie sa iti speli parul, sa il aranjezi si sa-l usuci, sa iti faci manichiura si asa mai departe. Fa mare parte din ele cu o seara inainte pentru ca dimineata sa iti fie mai usoara.
  3. Nu te trezi brusc astfel ca nu pune alarma sa sune la cea mai mare putere. Asta te va zapaci la propriu si iti va strica buna dispozitie a diminetii. Lasa volumul la un nivel acceptabil, chiar crescator. ‘
  4. Nu sari de prima masa a zilei. Astfel, micul dejun este cel care iti ofera energia de care ai nevoie la inceput de zi.

Si peste toate acestea sportul este cel care sa te trezeasca instant. Ce-i drept e nevoie de multa vointa insa asa cum invatam cand eram mici ca rutina de dimineata inseamna sa aerisim camera nu omite putina miscare la prima ora. Va fi greu la inceput insa util fara doar si poate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *