paza si protectie

Stiu sigur ca ati auzit acest proverb de multe ori, insa trebuie sa va spun ca din experienta proprie, este foarte adevarat. Desi a trebuit mai intai sa aud ca exista riscul unei spargeri in cartierul meu, cel putin nu am asteptat pana cand hotii au pasit pe proprietatea mea pentru a-mi instala sisteme de supraveghere.

Acum un an si ceva m-am mutat intr-un cartier nou construit si la inceput nu am avut prea multi vecini, insa in cateva luni se dezvoltase o comunitate destul de primitoare si apropiata. Fiind un complex destul de aratos, era normal sa atraga si privirile celor mai putini cinstiti, astfel ca nu a trecut mult pana cand unul din vecinii mei a avut o intamplare nefericita cu cativa hoti care i-au pradat curtea. I-au furat pana si corpurile de lemn din spatiul de joaca al copiilor. Bineinteles ca nu le-a mai gasit, drept pentru care a trebuit sa cumpere altele. La reuniunea lunara a cartierului vecinul meu si-a spus povestea si asa am afat si ei ca sunt hoti care sunt interesati de zona noastra. La inceput m-am gandit sa montez camere de luat vederi si alarma, insa dupa cateva discutii cu vecinii mei am auzit de o firma care asigura paza mai multor obiective din zona. Am aflat ca in combinatie cu un sistem de alarma normal, firma de paza ma poate apara pe mine, familia si casa mea in orice moment al zilei.

Evident ca nu am asteptat mult, pentru ca mi-am dat seama ca daca hotii au venit o data si au reusit sa fure tot ce se putea, evident ca vor reveni si pentru restul caselor pe care nu le pradasera inca. Am cumparat un sistem de alarma de la o firma din Bucuresti care mi-au si instalat sistemul acasa si am luat legatura cu cei de la Best Guard Electronics SRL, care mi-au pus la dispozitie un contract de servicii cat se poate de avantajos.

Astfel, nu doar ca mi-am pus casa la punct, am si pus-o la adapost, pentru ca sincer, abia ma mutasem, nu aveam nevoie sa o iau de la capat si sa cumpar din nou tot ce mi s-ar fi furat. Si am avut dreptate sa fac acest lucru pentru ca o luna mai tarziu, in mijlocul noptii s-a declansat alarma. La inceput m-am speriat si in impulsul de moment ma gandeam sa ies in curte si sa ii iau la rost pe cei care intrasera pe proprietatea mea fara acordul meu. Insa mi-am amintit ca alarma pe care o cumparasem era silentioasa si se declansa doar pe telefonul mobil, astfel ca hotii inca nu stiau ca eu stiu de existenta lor. Astfel ca am mai asteptat 5 minute, timp in care i-am urmarit prin jaluzele, cum incercau sa imi fure gratarul mobil pe care dadusem cateva mii de lei, mobilierul de gradina care si el era destul de scump. Fara sa exagerez va spun ca firma de paza a ajuns la fata locului in 7 minute si i-a prins pe cei tre hoti in timp ce imi furau canapelele din gradina. Abia atunci am iesit afara si mi-am recuperat obiectele. Cu toate acestea, hotii nu au fost atat de norocosi pentru ca firma de paza i-a dus la sectia de politie, de unde nu au iesit atat de repede pentru ca s-a dovedit ca tot ei furasera si spatiul de joaca al vecinului meu, cu o luna in urma.

De admin

Un comentariu la „Paza buna trece primejdia rea”
  1. Siguranta este importanta pentru oricine, asa ca ati face bine sa tineti cu totii cont de cele mentionate in acest articol. Faceti tot posibilul ca atat voi, cat si lucrurile de valoare sa fie intotdeauna sub supraveghere maxima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *