In lumea moderna se pare ca telefoanele mobile sunt din ce in ce mai dorite pentru ca indeplinesc tot felul de functii, au tot felul de aplicatii care te ajuta sa iti rezolvi treburile mai bine, mai usor. Si nu numai telefoanele mobile sunt cele care fac parte din aria de interes a utilizatorilor. La fel de interesante par sa fie si laptop-urile si tot felul de device-uri.

Insa bateria nu va dura atat cat iti doresti. Nu te va tine prea mult insa sunt si anumite aspecte care sa prelungeasca durata acestora. Iata ce trebuie sa faci:

  • Nu te avanta sa incarci bateria 100%. Nu este indicat sa faci asta cand vine vorba de o baterie litiu-ion. In egala masura nu ar trebui sa lasam dispozitivul in cauza sa se descarce complet. Expertii spun ca exceptia se face la un ciclu de 30 de ori de incarcare-descarcare si la inceput cand vei lasa bateria sa se incarce complet.
  • Cand vine vorba de laptopuri nu este indicat sa lasi bateria in el daca nu o vei folosi. Cu alte cuvinte daca te bazezi pe alimentarea de la priza si daca intentia nu este aceea de a incarca bateria nu o lasa in laptop pentru ca ii afectezi rezistenta in timp.
  • Evita caldura. Aceleasi baterii de litiu-ion nu trebuie sa fie expuse direct la caldura caci acest aspect nu face altceva decat sa o degradeze incet si sigur.
  • Daca vei tine o baterie la 0 grade timp de un an aceasta isi scade cu 6% performantele ulterioare. Mai grav este cand se afla la celalalt pol si anume la peste 25 de grade cand se scade capacitatea bateriei in sine cu 25% minimum.
  • Nu stoca o baterie descarcata. Cu alte cuvinte nu lasa laptopul sau cine stie ce device descarcat chiar daca nu il folosesti. Acestea se degradeaza intr-o astfel de stare si nu vor mai functiona la fel de bine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *