Educarea copilului nu este una importanta ci este una extrem de importanta. Pentru orice copil, educatia este elementara pentru a avea un comportament corespunzator in societate.

Copii sunt foarte influentati de modul in care au fost invatati si de ceea ce au fost invatati s afaca sau nu. Se intampla de foarte multe sa observam cum oamenii judeca parintii atunci cand copii fac anumtie lucruri care devonoreaza caracterul si buna crestere. Ei bine, parintele este responsabil de cresterea si educatia copilului pana la un anumit punct deoarece in timp, el incepe sa isi contureze propria personalitate si propriile principii si va mai renunta la lucrurile pe care le-a invatat de la parinti.

Puterea exemplului personal este elementul cel mai important pe care trebuie sa il aiba in vedere un parinte. Copilul este cel putin in primii ani de viata dar si mai tarziu, un imitator perfect. Aproape tot ce invata o face imitand pe cei din jur, si mai ales pe cei pe care ii considera dumnezei: pe mama si pe tata.
Un viitor parinte trebuie sa stie daca e destul de responsabil incat sa se ocupe de inca o fiinta umana, daca e el insusi un om matur, echilibrat, impacat cu sine si cu partenerul de viata. Copilul e si o incununare cumva a unei relatii bune si sanatoase…

Copii sunt extrem de vigilenti si receptivi la tot ce se intampla in jur. Ei vin pe lume cu niste rezervoare goale pe care parintii au misiunea de a le umple: cu dragoste, cunostinte, adevaruri spirituale. Copiii care au parte de rezervoare cat mai bine umplute sunt si oamenii care vor avea cele mai putine probleme de a vedea si intelege viata si lumea asa cum e ea, de a fi niste cetateni buni, niste prieteni adevarati, de a avea relatii sanatoase si a-si intocmi la randul lor familii adevarate.

Asadar, trebuie s aaveti girja la modalitatea in care va educati copilul astfel incat sa fiti un model pentru el. El va incerca tot timpul s afaca tot posibilul sa fie cel putin la inaltimea parintilor lui.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *