avocatura

In unele cazuri in care o persoana intampina anumite probleme, este necesara apelarea la un avocat. O persoana fara studii juridice nu se poate informa singura. Licentiatii Facultatii de drept sunt invatati cum sa interpreteze o lege si cum sa o aplice, in functie de caz. De cele mai multe ori, omul de rand nu este constient de toate drepturile de care trebuie sa beneficieze in societate, de aceea prezenta unui avocat care sa-l ghideze, este tot ceea ce are nevoie.

Cand apelam la ajutorul unui avocat?

  • In momentul in care ne aflam in mijlocul unui conflict care pare sa nu aiba rezolvare. Spre exemplu, cand intr-o casnicie nu mai exista intelegere si nu pare a fi nici o forma de solutionare, acesta tinde sa apeleze la avocati divort Cluj.
  • Dupa un posibil divort, deseori apare problema partajului. Avocatul este cel care sfatuieste clientul si impreuna reusesc sa ia cele mai bune decizii.
  • Daca in cadrul unei casnicii apare violenta, avocatul va pregati in mod legal actiuni care sa evacueze sotul violent.
  • Clientii care au apelat la avocati divort Cluj si au reusit sa duca la bun sfarsit procesul, vor trebui sa aiba in vedere si viitorul copiilor, daca este cazul. Avocatul va avea in grija exercitarea autoritatii si stabilirea domiciliului minorilor. Acesta va solicita ca cei mici sa fie stabiliti la clientul responsabil.
  • In cazul unei posibile mosteniri, situatia poate fi usor rezolvata, atata timp cat persoana in cauza apeleaza la ajutorul si sfaturile unui avocat.
  • In situatiile mai grave, exista posibilitatea ca unele persoane sa doreasca punerea sub interdictie al altei persoane.
  • In momentul in care cineva nu se simte in siguranta din cauza altei persoane, poate solicita ajutorul unui avocat care va putea obtine un ordin de protectie.

Cum este relatia dintre avocat si client?

Relatia dintre avocat si client trebuie sa fie una bazata pe onestitate. Oferind incredere, clientul se va putea bucura de cele mai bune rezultate. Principala calitate a unui avocat este aceea a respectarii secretului profesional. Clientul e dator sa stie ca toate conversatiile si marturisirile pe care le face avocatului, vor ramane strict confidentiale. Acesta este obligat sa nu divulge nimic din ceea ce i-a declarat clientul sau.

In cazul in care nu va fi indeajuns de sincer, relatia dintre el si avocat nu va fi deloc buna. Astfel va fi in dezavantajul amandurora. In momentul in care vor exista neadevaruri intre cei doi, comunicarea nu va mai fi eficienta, iar cazul cel mai probabil va fi pierdut.

Pentru un sprijin de nadejde si un caz castigat, nu ezitati sa apelati la ajutorul si consilierea unui avocat bun.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *