Este posibil ca pana acum sa nu fi auzit care sunt uimitoarele beneficii ale rodiei. Totusi, am sa incep prin a spune ca rodia este un fruct de culoare rosie, dulce-acrisor supranumit si fructul dragostei. Nu trebuie sa uitam totusi ca are foarte multe proprietati si aduce numeroase beneficii sanatatii.

In cazul in care nu stiati trebuie sa aflati ca rodia cintine de 3 ori mai multi antioxidanti decat ceiul rosu sau verde. Rodia este un fruct care nu este doar delicios deoarece are numeroase principii nutritice care ajuta si contribuie foarte mult la mentinerea unei sanatati optime.

In acest articol, as dori sa vorbesc despre dieta cu rodii, o dieta extrem de benefica si eficienta deoarece 100 de grame de rosie contine doar 62 de calorii si foarte multe fibre solubile si insolubile care vor mentine starea de satietate.

Specialistii recomanda urmarea unei cure cu rodii nu doar in scopul pierderii kilogramelor in exces, dar si in cel al prevenirii unor boli grave, precum cancerul, Alzheimerul, depresia, afectiunile cardiace, hepatice, digestive sau renale. Mai ales in sezonul rece si cel de tranzitie, dieta cu rodii este recomandata pentru intarirea imunitatii, tinand cont de faptul ca 100 g fruct contin 20 mg vitamina C. Dintre vitaminele complexului de B-uri, intalnim concentratii semnificative de vitamina B3 (0,3 mg), B5 (0,6 mg) si B6 (0,2 mg).

Rodiile contin de 3 ori mai multi antioxidanti decat ceaiul verde  si vinul rosu. Datorita acestor substante, lupta cu succes impotriva radicalilor liberi, ceea ce are drept rezultat un organism tanar si sanatos. Un singur pahar de suc de rodii pe zi neutralizeaza aproximativ 70% din radicalii liberi, procesul de degradare celulara fiind astfel intarziat considerabil.

Asadar, este foarte important sa consumati rodii atunci cand vreti sa slabiti. Continutul slab caloric va ajuta ca dieta sa fie mult mai eficienta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *