Sfecla rosie ajuta pana si in cazul constipatiei sau problemelor de la nivelul tractului intestinal. Se toarna 3 litri de apa rece pentru 1 kg de sfecla taiata marunt peste care se adauga 6-8 crengute de urzica si/sau frunze de hrean. Urzica se schimba in mod regulat, in fiecare zi. Se face amestecul intr-un borcan si se bea cate un pahar de trei ori pe zi.
Sfecla este o leguma atat de sanatoasa, incat ai putea sa iei in considerare beneficiile acesteia pentru fiecare zi, ca medicament. In timp ce majoritatea persoanelor consuma partea radacinoasa a sfeclei, si frunzele sunt de asemenea delicioase, comestibile si la fel de pline de nutrienti. In timp ce sfecla a fost cultivata pentru prima data pe tarmurile Mediteranei, numai frunzele erau pe atunci consumate.
Acestea sunt pline de vitamina A si C, in cantitati asemenea regasindu-se si fierul sau calciul. Cu cat vei consuma mai multe radacini de sfecla rosie, cu atat mai mult te vei umple de beneficiile sursei mari de nutrienti cum ar fi manganul, potasiul, fosforul, magneziul, fierul si chiar vitamina B6. Aceasta leguma este plina de fibre, ceea ce ajuta foarte mult la reglarea tractului intestinal.
Datorita densitatii nutritionale, sfecla poate asigura o mare varietate de beneficii pentru sanatate atunci cand este consumata fie sub forma de suc, fie de sub forma cruda, fie in salate. Un beneficiu pentru care radacinile de sfecla sunt foarte renumite este reprezentat de abilitatea acestora de a ajuta la curatarea si la detoxifierea ficatului. Sucul de sfecla rosie a fost utilizat inca din timpuri stravechi pentru a stimula procesul de detoxifiere al ficatului.
Studii recente au confirmat faptul ca sfecla poate ajuta corpul chiar sa lupte si impotriva cancerului. Betacianina, pigmentul care ofera radacinilor de sfelca culoarea lor atat de purpurie, s-a demonstrat a fi un agent natural foarte puternic care lupta impotriva cancerului.