copii fericiti

Cine poate intelege atunci cand un copil este fericit daca nu propriul parinte? Copiii intotdeauna vor oferi un raspuns pentru fiecare intrebare, indiferent daca poate comunica sau nu, pentru ca ei nu stiu ce inseamna cu adevarat fericirea. Cred ca in fiecare zi parintii isi asuma responsabilitatea fericirii propriului copil  fiind si baza unui climat educational si familiar de succes.

Parintii au o responsabilitate directa pentru fericirea copilului, in a-i ajuta sa se dezcolte din punct de vedere emotional. Ca si modele, acestia trebuie sa construiasca baza emotionala, legaturile si sentimentele cu proprii copii incat sa emita semnale emotionale puternice.

Fericirea unui copil este data de mai multe semnale de alarma, care ii fac sa fie satisfacuti de viata printre care:

  • copiii pot fi un pic dezordonati. Copiii fericiti sunt deschisi la tot ce este nou. Activitatile intelectuale si relatiile cu lumea ii fac sa devina curiosi, energici si plini de viata.
  • este dificil sa pui un copil la somn. Daca a trecut de varsta de un an de zile si este mereu inconjurat de activitati care il mentin energic, atunci este mult mai greu sa stabilesti o rutina si un program de somn. De altfel copiii nu par sa adoarma fara o poveste. Aceste personaje din poveste ii ajuta sa fie mai inteligenti si sa pastreze un comportament deschis noutatilor si sa respecte adevarurile din povesti.
  • copiii incearca sa faca ceea ce fac si adultii. Ca si parinte ai observat de multe ori tentativele copilului de a-ti purta haine, de a proba cosmeticele tale si implicit de a te ajuta la curatenie, ceea ce inseamna ca ei isi doresc sa se joace intr-un mod mai apropiat de responsabilitate.  Psihologii recomanda parintilor sa se joace cat mai mult cu proprii copii, daca isi doresc ca acestia sa ramana fericiti si implicit trebuie sa actioneze in cunostinta de cauza pentru a contribui la dezvoltarea armonioasa a acestora.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *