Tatuajele si-au atins varful de popularitate in ultimii ani, si au devenit o cale importanta si artistica care ii face pe oameni sa se exprime. Cei mai multi oameni se tatueaza pentru a spune o poveste, sau pentru a prezenta o durere, un triumf sau obstacolele cu care s-au confruntat de-a lungul vietii lor. Fiecare tatuaj inseamna ceva diferit pentru purtatorul sau, insa in cazul unui tatuaj care reprezinta un punct si o virgula, sensul este universal.

Amy Bluel, este o tanara care si-a pierdut tatal intr-un mod tragic- sinucidere, astfel ca aceasta a ales tatuajul pentru a-si comemora tatal dar si problemele mintale de care sufera oamenii. In acest fel, tanara a fondat Proiectul Punct si Virgula, care i-a permis fetei sa isi atinga ambele scopuri. Proiectul Punct si Virgula isi doreste sa dea dovada de speranta pentru cei care se lupta cu depresia, sinuciderea, dependenta si auto-distrugerea.

Proiect Punct si Virgula

Punctul si virgula inseamna faptul ca detii destula putere asupra propriei tale persoane si ca poti alege sa iti continui lupta, chiar daca te simti extenuat de cele mai multe ori. Intreaga miscare isi doreste sa aduca cati mai multi oameni impreuna, in ideea de a se incuraja unul pe celalalt si sa demonstreze ca noi, oamenii, putem face fata tuturor obstacolelor cu care ne confruntam, indiferent de importanta acestora. In acest fel, oamenii isi pot rescrie mereu povestea sau pot incepe un alt capitol pentru a-si recrea viata, chiar daca au sentimentul ca nu au unde sa se mai intoarca. Povestea nu trebuie sa se incheie daca oamenii incep sa creada in capacitatea lor ca o pot lua oricand de la capat.

Potrivit Organizatiei Mondiale de Sanatate, mai mult de 350 de milioane de oameni sufera de depresie, aceasta fiind principala cauza a dizabilitatilor din lume. Oamenii cu tulburari psihice se simt rusinati sa vorbeasca despre problemele lor, ori traiesc cu ideea ca pot deveni o povara pentru cei fata de care isi exprima sentimentele. Astfel de oameni sufera, adesea, in liniste, si nu stiu la cine sa apeleze pentru ajutor. Proiectul Punct si Virgula invita oamenii de pretutindeni pentru a-si impartasi povestile unii cu altii, si sa poarte tatuajul pe pielea lor pentru a arata lumii ca si-au acceptat viata si ca vor incerca din rasputeri sa lupte.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *