cont onlinecont online

Sa iti faci un cont online este mai usor decat ai crede si te ajuta in numeroase scopuri. Insa totul este cu un risc asumat, acela de a ti se fura datele. Cand vine vorba de conturile pe retele sociale cum ar fi Facebook spre exemplu exista si in astfel de cazuri riscul, legate de furtul de date, de spamuri.

Chiar daca nu iti doresti asta se poate intampla din naivitatea de a crede in orice reclama sau clipuri ce se distribuie. O data instalat virusul iti invadeaza calculatorul si datele private. Asa ca ai nevoie de nitel atentie. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont:

  1. Nu adauga in friends pe oricine. Oricat de magulitor pare sa ai prieteni cu nemiluita tine cont daca ai o legatura cu acel cineva, cauta sa il cunosti si sa deosebesti daca este o pagina fake.
  2. Parola, ca mai in toate cazurile, ar trebui sa fie una destul de puternica pentru a nu se putea ghici sau sparge usor. Chiar si anul  nasterii este destul de usor de intuit asa ca fa combinatii de caractere, de cifre si litere. In orice caz, exista si acea avertizare de parola usoara sau nu si nu degeaba- tine cont de ea!
  3. Senzationalul se poate intoarce impotriva ta. Asa ca tine cont de asta pana cand sa dai click pe oriunde. Daca pentru a vedea un clip spre exemplu ti se cere instalarea unui program mai bine o lasi balta.
  4. Nu toate informatiile tale ar trebui sa fie facute publice. Asa ca cel mai bine este sa pastrezi privat chiar si adresa de email. Pentru ce iti trebuie aici pama la urma sa fie vizibila?
  5. Nu fa postari de genul locurilor in care pleci, cand si unde. Aceste informatii sunt deja avize pentru cei care ar putea planui sa te jefuiasca.

Si nu, nu sunt povesti ci ceea ce concret se intampla si realitatea o dovedeste, din pacate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *