Page Load TimePage Load Time

Daca ar fi sa pui cap la cap toate secundele pe care le astepti in fiecare zi pentru incarcarea unui site web, ai ajunge sa vezi ca pierzi in medie intre 15-30 de minute. Timp care l-ai putea folosi intr-un alt mod.

In cazul in care ai un website, si viteza sa de incarcare si navigare nu este una foarte rapida, ar trebui sa incerci sa gasesti o solutie. Cand vine vorba de clasificarea site-urilor, cei de la Google masoara timpul de incarcare necesar pentru afisarea paginii si acorda mici bonusuri de ranking pentru cele mai rapide. Pozitionarea in motorul de cautare Google este influentata de viteza de incarcare a site-ului tau.

Daca nu stii exact cum ai putea imbunatati aceasta caracteristica legata de site-ul web, poti apela cu incredere la o companie de SEO specializata precum IT Exclusiv. O astfel de companie te va ajuta sa iti maresti viteza de inarcare a site-ului prin cateva metode simple.

Optimizarea bazei de date

Majoritatea site-urilor web folosesc baze de date pentru a stoca informatia. Spre exemplu un site de comert online, un  blog, un site de stiri sau orice alt tip de site cu o functionalitate dinamica. Baza de date poate influenta viteza de incarcare. In acest caz este recomandarea indexarii bazei de date, ceea de va duce la gasirea mult mai rapida a elementelor cautate si la afisarea lor mai rapida. Majoritatea site-urilor au un timp de incarcare intre 2-10 secunde, odata indexate timpul de incarcare scade sub o secunda.

Butoanele de Share si video-urile

Ce ar trebui sa stii este ca simplicitatea este cheia in acest caz. Daca ai un site plin de butoane de share si video-uri amplasate pe pagini diferite, viteza de incarcare va scade dramatic. Desi butoanele de share te ajunta sa cresti popularitatea si pentru a aduce mai mult trafic, dar cu cat vei adauga mai multe butoane de share cu atat site-ul va functiona mai greoi. Multe din butoanele de share functioneaza pe coduri javascript care genereaza un iFrame pe pagina, ce duce la incetinirea acesteia.

In privinta video-urilor incorporate in site, situatia este aceeasi, sunt recomandate link-urile mai mult, Dar asta ramane la alegerea administratorului.

Sunt multe alte metode prin care iti poti mari viteza de incarcare a site-ului web. De aceea recomandam sa apelati la serviciile unei companii percum cea din link-ul de mai sus, care va va ajuta sa aveti o pagina rapida si sa va imbunatatiti clasificarea SEO in ochii celor de la Google.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *