Orice femeie isi doreste sa fie mamica la un moment dat. In momentul in care afla vestea cea mare foarte multe dintre femei ajung sa se documenteze foarte mult despre sarcina. Din acest motiv, voi oferi cateva sfaturi referitoare la sarcina:

Alimentatia ta nu se va schimba total in perioada sarcinii, dar va suferi cateva schimbari menite sa te protejeze de pericole, sa furnizeze fatului toti nutrientii necesari pentru dezvoltare si sa te ajute sa ai suficienta energie pentru a duce sarcina la termen. Este timpul sa bagi mai mult in seama fructele, legumele, lactatele si cerealele in mesele zilnice.

Stai departe de ouale, carnea si pestele sau fructele de mare care par a fi gatite incomplet, intrucat risti sa te infectezi de paraziti si bacterii care iti pot pune in pericol sarcina. Nu trebuie sa renunti chiar la toate rasfaturile culinare, dar este important sa ai un regim echilibrat, in care alimentele sanatoase sa primeze in fata prajelilor, gustarilor nesanatoase si dulciurilor.

Cu siguranta ca din primul moment in care vezi ca testul de sarcina iese pozitiv, iti doresti sa strigi in gura mare ca ai ramas gravida si ca, in sfarsit, iti vei indeplini visul de a deveni mamica. Nu este insa cel mai potrivit moment pentru a da vestea apropiatilor tau. Trebuie sa astepti confirmarea medicala a sarcinii, adica rezultatele testelor de sange, si apoi sa te decizi daca vrei sa astepti sau nu sa treaca primul trimestru de sarcina, considerat cel mai critic.

Majoritatea viitorilor parinti prefera sa treaca peste primele trei luni, perioada in care sarcinile au grad crescut de risc de avort sau complicatii. Decizia este insa una personala, care ramane la latitudinea ta. Este recomandat sa te sfatuiesti si cu medicul in aceasta privinta, mai ales daca ai o sarcina la risc.  

De admin

Un comentariu la „Sfaturile de la inceputul sarcinii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *