Frumoase, delicate, sensibile si stapane pe sine femeile au stiut mereu cum sa obtina ceea ce isi doresc. Si-au dorit independenta si asta au obtinut. Aparent caci concret cand vine vorba de statutul lor in societate lucrurile sunt usor diferite. Compara statutul unui barbat cu cel al unei femei; nu iese cu egal. Pentru ca in cazul lor delicatetea trebuie sa abunde, pentru ca le sade mai bine cand sunt sub papuc sau pur si simplu cand vine vorba de decenta se intelege ca suave asa cum sunt ar trebui sa dea dovada de mai mult stil si clasa.

Statutul femeii il defineste fiecare societate in parte. Daca musulmanii au inca traditia haremului si a femeii ce se supune, care nici macar nu le permit acestora sa isi dezvaluie prea mult din chip pe strada asta nu inseamna ca toti fac la fel. Si totusi, o femeie va fi mai mult criticata si va primi o eticheta pentru actiunile sale fata de un barbat. Nu, nu tine de a de dezbraca pe santier ci poate de aspecte simpliste:

  • Atitudinea. Cel putin cand vine vorba de afaceri si de a fi sef se crede ca o femeie este mai slaba. La figurat desigur. Pentru ca intentiile sale de a se impune se vor vedea ca o forma de aroganta, ca un manifest al agresivitatii, a unei proaste cresteri. Fie devin isterice fie sunt ironice insa niciodata intelese asa cum ar trebui. Un barbat insa in aceeasi situatie va fi considerat un bun lider, un om impunator.
  • Decizia de a avea copii, desigur nu se poate contoriza la fel. Cu toate acestea in lupta inegala pana la urma se considera ca o femeie care nu isi doreste copii sau cel putin nu pentru moment este egoista. Barbatul insa are el timp pentru asta.
  • Partenerii de-a lungul timpului. Desigur, o femeie care va avea mai multi parteneri va fi considerata usuratica in schimb un barbat va fi un cuceritor. Mai multe femei, o imagine de macho pentru care chiar si unele femei se dau  in vant.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *