Cand parca nu mai ai rabdare sa vizionezi un film, cand nimic la TV nu iti satisface curiozitatile un documentar te va captiva fara doar si poate. Uita de fictiune, pune mintea la contributie si descopera tot felul de aspecte surprinzatoare. Intr-un top de acest gen nu ti-ai dori sa ratezi:

  • The 11th Hour, un documentar din 2007 pe tema incalzirii globale. Nu numai efectele sunt prezentate ci si cateva solutii ce ar putea opri aceste efecte sau cel putin sa readuca un echilibru in ecosisteme.
  • Page One: Inside The New York Times. Pentru cei interesati de lumea jurnalistica acest documentar este fara doar si poate interesant. Aduce in prim plan povestea publicatiei de renume New York Times si vorbeste despre jurnalism, publicatii si trecerea la stilul modern de gen blogging.
  • Download: The True Story of the Internet, 2008. Pe nisa internetului acest documentar detaliaza util si interesant cum am ajuns in punctul in care internetul este unealta cea mai la indemana. Descopera de altfel si cum au ajuns gingantii internetului Google, Yahoo si multi altii sa se impuna pe aceasta piata.
  • Proiectul 10:10:10, puterea gandurilor. Aici descoperi cum se explica starea fizica influentata de cea mintala, cum ne putem controla mintea si cum aceasta poate fi solutia unor stari.
  • Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, din 2010 este de asemenea un documentar ce trebuie vazut. In prim plan, desigur, Nicolae Ceausescu, in scene filmate ce apartin arhivei TVR si nu numai caci unele secvente nu au fost niciodata vazute de public. Se include de asemenea judecata celor doi, executia.

Si daca esti preocupat de omenire si de lumea in care traim nu omite nici „Home”, un documentar din 2009 care vorbeste despre cum s-a schimbat lumea, ce se intampla cu omenirea si cum avem nevoie de masuri pentru ca resursele de care dispunem nu sunt pentru totdeauna.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *