Istanbul

Moscheele, bazarurile si baile turcesti din Istanbul cu siguranta va vor tine in permanenta intr-o stare de euforie totala din care nu veti mai dori sa iesiti.

Este un oras bogat in istorie si in semnificatii ce detine un numar impresionant de obiective turistice. Majoritatea dintre acestea sunt amplasate in zona centrala, astfel ca nu va fi greu pentru turisti sa admire toate minunatiile de care aceasta minunata tara beneficiaza. Datorita faptului ca m-am bucurat alaturi de familia mea de un city break Istanbul, am decis sa va pun si pe voi la curent cu cele mai atractive lucruri ce m-au impresionat in aceasta locatie de vis.

 • Cel mai mult m-a impresionat acvariul din Istanbul ce are o suprafata de 8000 mp. Acesta este alcatuit dintr-un tunel impresionant aflat sub apa si care are lungimea de 80 m. Acest loc este indragit atat de copii, cat si de adulti, iar o taxa de intrare costa 32,5 lire de persoana.

  acvariu
  Sursa: howtoistanbul.com
 • Moscheea Albastra cu siguranta nu trebuie ratata, deoarece se impune extrem de placut in peisajul din Piata Sultanahmet si este cunoscuta ca fiind cea mai frumoasa din Istanbul. Vizitarea acesteia se poate face in mod gratuit, atat de femei, cat si de barbati.

Totusi, este important de precizat faptul ca la intrare, femeile trebuie sa beneficieze de o tinuta decenta care sa le acopere cat mai mult corpul, in special capul.

 • Turnul Galata este cel mai vechi din Istanbul si are 61 m inaltime. De sus va veti putea bucura de o adevarata panorama asupra orasului ce va va lasa fara cuvinte. In prezent exista amplasat in acest loc un restaurant si o cofetarie. Este o locatie pe care cu siguranta nu ar trebui sa o evitati.

  istanbul
  Sursa: panoramio.com
 • Palatul Dolmabahe este amplasat pe malul Bosforului si atrage atentia prin exteriorul impunator, precum si prin gradinile mari si frumoase de care beneficiaza. Toate ceasurile din acest palat sunt oprite la ora 9:05 deoarece atunci a decedat Ataturk.
 • Cetatea Yedikule este destul de cunoscuta in randul romanilor datorita faptului ca in acest loc a fost asasinat insusi Constantin Brancoveanu alaturi de cei 4 fii ai sai. Cei care doresc sa viziteze aceasta fosta inchisoare, vor trebui sa achite suma de 10 lire.

  cetate
  Sursa: tvrnews.ro

Toate fiind spuse, un city break Istanbul reprezinta cea mai buna idee in masura in care va place sa cunoasteti locuri noi si sa descoperiti pana si cele mai adanci mistere ale acestui oras care este indragit de toti locuitorii Terrei.

 

Blogger: Cerasela S.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *